Vedtægter og deklarationer

Grundejerforeningen

MOSEBØLLE STRANDHUSE

§1

Foreningens navn er: “GRUNDEJERFORENINGEN MOSEBØLLE STRANDHUSE”, Fakse.
Dens område omfatter parceller udstykket fra matr. m. som nævnt i lokalplanens pkt. 2.1, samt yderligere de parceller, der senere måtte blive udstykket i området og for hvilke forpligtelse til medlemskab måtte blive tinglyst.

§2

Foreningen, der er stiftet den 4 Juni 1967, er oprettet i henhold til de på ejendommene tinglyste deklarationer og lokalplaner.

Foreningen har til formål at varetage medlemmernes interesse i alle fælles anliggender, herunder bl.a. at tage skøde på et eller flere fællesarealer. Endvidere forestår foreningen vedligeholdelse af fælles anlæg. Grundejerforeningen kan i øvrigt påtage sig andre fællesanliggender, der har til formål at forbedre eller sikre forholdene i området.

§3

Enhver nuværende eller kommende ejer af parceller indenfor foreningens område er i henhold til deklarationerne pligtig til at være medlem af foreningen og er underkastet foreningens vedtægter samt pligtig til at udrede de af generalforsamlingen vedtagne ydelser.

Et medlem kan ikke ved salg af sin ejendom eller på noget andet tidspunkt gøre krav på udbetaling af sin andel af foreningens formue eller på betalt indskud eller kontingent.

§4

Hvert medlem betaler kontingent pr. parcel. Kontingentet fastsættes af den ordinære generalforsamling for 1 år ad gangen og indbetales til kassereren inden den 31. Januar.

Er kontingent eller andre ydelser ikke betalt inden en måned efter forfaldstid, opkræves disse med et tillæg på 100,00 kr. – 2 rykker 250,00 kr.

Er kontingent eller andre ydelser ikke betalt inden tre måneder, skal bestyrelsen for restantens regning lade beløbet med alle påløbne omkostninger gå til inkasso gennem en advokat.

Såfremt et medlem er i restance med bidrag til foreningen, bevirker det, at det pågældende medlems stemmeret er suspenderet, indtil restancen og eventuelle i forbindelse med opkrævningen påløbne omkostninger er betalt.

I tilfælde af sygdom, arbejdsløshed eller lignende, kan bestyrelsen efter begæring meddele henstand.

Medlemmerne hæfter ikke for foreningens gæld i videre udstrækning, end det måtte blive vedtaget ved en gyldig generalforsamlingsbeslutning.

Såfremt et medlem skifter adresse eller afhænder sin parcel, er han/hun pligtig til omgående skriftlig at underrette kassereren herom, ligesom han/hun er pligtig til straks at berigtige eventuelle restancer.

§5

Det er medlemmernes pligt at drage omsorg for egne og fælles områders og faciliteters renholdelse og bevarelse, herunder afhøstning af grunde til vejmidte/stimidte mindst to gange årligt! Første gang senest i perioden l maj til l5 maj, og anden gang senest i perioden 1 august til 15 august.

Afbrænding af haveaffald m.m. på de enkelte parceller må ikke finde sted.

Afhøstning, græs slåning og brug af andre støjende redskaber, såsom kultivatorer, kædesave og lignende, må ikke finde sted efter lørdage kl. 18.00 og søn- og helligdage efter kl. 12.00.

Det er forbudt at benytte veje og rabatter som oplagsplads.

Foreningens bestyrelse har påtaleret overfor evt. forsømmelser, og om nødvendigt ret til at lade forsømmelser udbedre for den ansvarliges regning.

§6

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i maj/juni, på et for medlemmerne centralt beliggende sted med følgende dagsorden:

 

  1. Valg af dirigent
  2. Bestyrelsens beretning om virksomheden i det forløbne år.
  3. Forelæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse.
  4. Forslag fra bestyrelse og medlemmer.
  5. Fastsættelse af budget og kontingent for det kommende regnskabsår.
  6. Valg af formand og 1 bestyrelsesmedlem.
  7. Valg af kasserer og 2 bestyrelsesmedlemmer.
  8. Valg af 1 eller 2 suppleanter.
  9. Eventuelt.

 

Forslag, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal skriftligt være indgivet til formanden senest 1. april. Kun rettidigt indkomne forslag kan behandles på generalforsamlingen.

Indvarsling til generalforsamling skal ske skriftligt ved udsendelse af dagsorden til den af medlemmerne sidst opgivne adresse og senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse.

Det er vedtaget ved generalforsamlingen 2016 at alle, som oplyser deres mail til bestyrelsen, kun vil modtage indkaldelse til generalforsamling på mail. Til de som ikke har oplyst deres mail, vil bestyrelsen fortsat udsende indkaldelse til generalforsamling med posten.

Enhver lovligt indvarslet generalforsamling er beslut¬ningsdygtig uanset de fremmødtes antal. Kun en stemme pr. parcel. Et medlem kan give møde ved befuldmægtiget i henhold til skriftlig fuldmagt. Ingen befuldmægtiget kan give mere end en stemme foruden sin egen.

Beslutninger træffes ved almindelig stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed foretages fornyet afstemning. Står stemmerne atter lige, bortfalder forslaget. Såfremt et medlem forlanger det, skal afstemningen være skriftlig. Til vedtagelse af sager af større økonomisk rækkevidde kræves, at mindst halvdelen af de fremmødte stemmer herfor.

Vedtægtsændringer skal dog tillige – for at være gyldige – godkendes af Fakse Kommune. De på generalforsamlingen vedtagne beslutninger indføres i foreningens protokol, der underskrives af dirigenten og de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer. Kopi af dette tilsendes forenin¬gens medlemmer.

§7

Ekstraordinær generalforsamling afholdes ifølge beslutning enten af en generalforsamling, bestyrelsen eller hvis mindst 1/3 af foreningens medlemmer skriftligt fremsætter begæring herom, ledsaget af motivering af det eller de spørgsmål, der ønskes behandlet. Fremkommer begæring om ekstraordinær generalforsamling, skal denne afholdes senest 4 uger efter. Indkaldelse hertil sker på samme måde som ved ordinær generalforsamling.

§8

Bestyrelsen består af 5 medlemmer (formand, kasserer og 3 bestyrelsesmedlemmer).

Bestyrelsen konstituerer sig med næstformand og sekretær.

Bestyrelsen vælges for 2 år ad gangen, således at formanden og 1 bestyrelsesmedlem vælges på den ordinære generalforsamling i de ulige årstal.

Kassereren og 2 bestyrelsesmedlemmer vælges de lige årstal. Genvalg kan finde sted.

Suppleanterne vælges for 2 år ad gangen, og har ret til at overvære bestyrelsesmøder.

Ældste suppleant indtræder først ved evt. fravær i bestyrelsen. Bestyrelsen varetager foreningens daglige ledelse.

Bestyrelsesmøder afholdes så ofte, formanden finder det påkrævet, eller når to bestyrelsesmedlemmer fremsætter begæring herom.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 bestyrelsesmedlemmer er til stede.

Bestyrelsesbeslutninger træffes ved almindelig stemmeflertal. Står stemmerne lige, er formandens stemme afgørende.

Over det ved bestyrelsesmøderne passerede føres en protokol, der på begæring skal oplæses på generalforsamlingen.

Foreningen forpligtiges overfor trediemand af formanden i forbindelse med eet bestyrelsesmedlem.

§9

Kassereren modtager alle indbetalinger, afholder alle udgifter og fører foreningens bøger, herunder kassebog og med¬lemsfortegnelse. Foreningens midler skal indsættes i en bank, sparekasse eller på girokonto. Checks og girokort kan kun hæves ved underskrift af formanden eller kassereren. Den kontante kassebeholdning skal holdes på et passende lavt niveau, ca. 500,00 kr.

Bestyrelsen og revisor har til enhver tid ret til at forlange foreningens regnskaber, herunder bilag, kontoudtog og kontantbeholdning forevist.

Regnskabsåret er fra 1 januar til 31 december. Regnskabet skal i revideret stand være bestyrelsen i hænde senest en måned før generalforsamlingens afholdelse. Det reviderede regnskab udsendes sammen med budget, dagsorden og indkaldelse til ordinær generalforsamling.

§10

Grundejerforeningen kan alene opløses med samtykke fra Fakse kommune

Vedtægtsændring Juni 2014.

Deklarationer

Matr. nr. 2-ad Lindersvold Hovedgård, Roholte Sogn

  1. På de fra matr. nr. 2-ad fremtidigt udstykkede parceller må der kun opføres sommerhuse.
  2. På hver matr. nr. må kun opføres et sommerhus i 1 etage uden udnyttet tagetage.
  3. På hver grund må der kun indrettes beboelse til een familie.
  4. Beboelse, (natophold) må med den i § 1 nævnte undtagelse kun finde sted i tidsrummet 1/4 til 30/9.
  5. Ingen grund må bebygges med mere end 1/8 af arealet.
  6. Udover beboelseshuset må der på hver parcel opføres et udhus eller en garage (carport) eller et udhus sammenbygget

    med garagen (carport) på ialt mindst 18 m2 og højst 30 m2. I udhuset og garagen må der ikke indrettes beboelse.

  7. Beboelsesbygninger og udhuse skal ligge mindst 10 m fra vejmidterne.

    Garagens (carportens) indkørsel skal ligge mindst 6 m fra mindst en af de til parcellen stødende vejsider, og

    garagebygningen skal ligge mindst 3 m fra en eventuelt til parcellen stødende vejside.

  8. Alle parceller, som udstykkes efter denne deklarations tinglysningsdato, og som ligger ved vejhjørner, skal have fri

    oversigt i et omfang på 15 x 15 m og ved udmunding i amtsvej 15 x 70 m udmålt langs de skærende vejes

    kørebanekanter fra disses skæringspunkter, således at der på oversigtsarealerne ikke må findes bebyggelse,

    bevoksning eller andre genstande, som rager mere end 1 m op over en flade, bestemt ved de tilgrænsende vejes  midtlinier.

  9. Udgiften til vejanlæg betales af samtlige parcelejere under matr. nr. 2-ad i forening med lige store anparter for hver parcel, og

    således at hovedparcellen bærer en forholdsmæssig anpart, indtil udstykningen er fuldført.

    Vejanlæggene til de solgte parceller skal påbegyndes senest, når der er tinglyst skøde på 10 parceller.

  10. Ingen bygning må opføres med større højde end 3 m, regnet fra terræn til den linie, hvor ydervæg og tagflade mødes.
  11. Tagene skal have en hældning på mellem 0 og 30 grader med det vandrette plan.
  12. Ydre bygningssider samt tage og sokler skal fremtræde i farver dannet af jordfarverne ( okker, terra di siena, umbra,

    engelskrødt, italienskrødt og dodenkop ), eller hvidt eller sort eller ved de nævnte farvers blanding.

  13. Husene kan opføres af træ eller andet af bygningsmyndigheden godkendt materiale.
  14. Ingen beboelsesbygning må have et areal ved grundfladen på under 36 m2.

    Bygningsmyndigheden er dog berettiget til, sålænge  de nuværende byggeindskrænkninger er gældende, at tillade

    anbringelse af beboelsesbygning med mindre areal end 36 m2, dog således at bygningerne altid skal være den

    maximelt tilladte størrelse.

  15. Tegninger af husene og deres indretning skal – inden byggeri igangsættes – godkendes af bygningsmyndigheden, som ved

    denne lejlighed også har ret til at udøve facadecensur.

  16. Der må på parcellerne – bortset fra de, som i henhold til det efterfølgende måtte blive solgt til butiksbrug – ikke drives

    nogen form for erhvervsvirksomhed uanset dennes karakter. Ingen ejer må ved støj forulempe de omboende.

    Der må ikke forefindes opslag af nogen art på parcellerne, og disse skal i det hele holdes i ordentlig, ren og ryddelig stand.

    Radio, grammofon, fjernsyn, båndoptager eller lignende med højtaler forsynede apparater samt musikinstrumenter

    må kun benyttes indendørs og for lukkede døre og vinduer.

    Udover hunde og katte må der ikke holdes dyr, der opholdersig udendøre.

  17. Uanset bestemmelserne i punkt 16 kan sognerådet give tilladelse til, at der på en af parcellerne etableres butik til forsyning

    af arealet og nærliggende udstykningsområder.

  18. Sålænge grunden er ubebygget, må parcelejerne benytte denne til campering for dem selv og deres nære familie, medens

    campering er forbudt når parcellen er bebygget. Opstilling af beboelsesvogne er – selvom de ombygges – forbudt.

  19. Enhver ejer af parceller udstykket fra matr. nr. 2-ad har ret til færdsel på alle veje og stier på arealet, såvel de som

    anlægges nu, som de der senere måtte blive anlagt.

    Ejeren af restejendommen har også ret til færdsel på veje og stier.

    Færdsel på vejene med motordrevne køretøjer er dog alene tilladt, når det sker med egenligt færdselsmæssigt

    formål, og intet køretøj må henstilles på vejene, men skal anbringes på selve parcellerne.

    På vejene er al støjende adfærd forbudt, ligesom enhver brug af radio, grammofon, fjernsyn, båndoptager eller

    lignende med højtaler forsynet apparat, samt musikinstrumenter er forbudt.

  20. Enhver parcelejer er pligtig at tåle enhver ledningsføring over eller i parcellen i forbindelse med oprådets kloakering

    og forsyning med vand, elektricitet og telefon (samt eventuel fjernvarme), og tinglysning af enhver deklaration

    i forbindelse med sådan ledningsføring med prioritet forud for al pantegæld. Ingen bygning eller træer må findes

    nærmere end 1,25 m fra ledningerne. Iøvrigt gælder de koncessionerede selskabets afstandsbestemmnelser for så

    vidt angår luftledninger, ligesom bygningsreglementets afstandsbestemmelser til ledninger, vejmidter og

    naboskel skal overholdes.

    Sælgeren – d.v.s. ejeren af restejendommen – påtager sig ansvaret for at eventuelle ledninger over og i parcellerne

    anbringes således, at disse kan bebygges på normal måde.

    Alle elstikledninger skal føres i kabel, såfremt det ønskes af elselskab, som fører strøm ind på arealet.

  21. Hegn mellem parcellerne må være 1,80 m høje overalt for så vidt angår  levende hegn. Andre hegn end levende hegn

    skal være mellem 1,00 m og 1,25 m høje – bortset fra hegnene langs skrænttoppen som nævnt i pkt. 22 – og må

    kun bestå af glat hegnstråd på stolper eller af rafter.

    Raftehegn skal dækkes med hurtigtvoksende plantevækster, såsom clematis, slyngroser eller amerikansk boghvede, og

    derfor skal raftehegn rejses mindst 1/2 m inde på egen ejendom, medens trådhegn og levende hegn – altså

    også bevoksninger langs raftehegn – skal rejses i skel

  22. Enhver ejer af parceller af matr. nr. 2-ad er pligtig til at være medlem af en fælles grundejerforening – dannet af

    ejere af parceller udstykket fra matr. nr. 2-ad.

    Alle veje og stier på matr. nr. 2-ad vil – såfremt de udlægges som adgangs- veje- og stier til parcellerne af matr. nr. 2-ad

    vederlagsfrit blive tilskødet grundejerforeningen, når denne er stiftet.

    Grundejerforeningen sørger for vejenes vedligeholdelse og renholdelse. Grundejerne deltager i de hermed forbundne

    udgifter med lige store andele, ligesom ejeren af restejendommen deltager med een part.

  23. Ved hvert hus skal anbringes en 70 ltr. skarnspand af galvaniseret jern eller en anden af grundejerforeningen

    godkendt form for skarnspand forsynet med tætsluttende låg. Grundejerforeningen er pligtig til at drage omsorg

    for ugentlig tømning af skarnspanden i det tidsrum husene er beboede. Pligten påhviler tillige den enkelte

    parcelejer personlig.

  24. Grundejerforeningen er pligtig at drage omsorg for, at dagrenovationen bortkøres til kommunens losseplads.
  25. Ved beplantning af arealerne er den enkelte grundejer forpligtet til at iagttage de forskrifter, den til enhver tid værende

    bestyrelse for grundejerforeningen måtte give til bevarelsen af udstykningsområdet som et pænt, grønt område.

    Der må ikke plantes popler eller elm på de enkelte parceller, hverken som hegn eller prydstræer.

    Grundejerforeninmgen kan påbyde træfældning eller beskæring, hvor det er nødvendigt af hensyn til sikring af en

    eller flere grundejeres udsigtsforhold.

  26. Grundejerne er pligtige til at tilslutte sig det i området i forbindelse med udstykningen oprettede vandværk.

    Anden form for vandforsyning end den ovennævnte må ikke finde sted.

    Parcelejerne kan ikke forvente byggetilladelse, før godkendt vandforsyning er etableret.

    Det i første stykke nævnte vandværk etableres af grundsælgeren, men parcelejerne er pligtige at overtage in solidum

    de gældsforpligtelser, som måtte opstå i anledning heraf og som følge af vandværkets videre udbygning.

    Dersom vandværket efter myndighedernes bestemmelse tillige skal forsyne omliggende udstykningsområder med vand,

    er parcelejerne fra disse områder pligtige at deltage forholdsmæssigt i vandværkets anlægsudgifter og at gå ind

    i en solidarisk hæftelse for eventuel tidligere stiftet gæld.

  27. Senest fem år efter at den første byggetilladelse er givet, eller når halvdelen, – 48 parceller, – af de på den godkendte

    udstykningsplan for matr. nr. nr. 2-ad, 2-ae og 2-af Lindersvold Hovedgård, Roholte sogn, viste parceller er bebyggede,

    skal der etableres et kloaksystem med spildevandsrensning.

    Projektet skal forelægges for of godkendes af en landvæsensret.

    Indtil kloaksystemet etableres, må der kun anvendes tørklosetter, medens husspildevand må afledes til sivebrønde.

    Enhver parcel skal tilsluttes kloaksystemet og bidrage til dettes etablering, drift og vedligeholdelse, således som

    disse udgifter måtte blive fordelt ved landvæsensrettens kendelse.

  28. Ovenstående bestemmelser begæres tinglyst servitutstiftende på matr. nr. 2-ad Lindersvold Hovedgård, Roholte sogn

    og på parceller deraf udstykkede efter denne deklarations tinglysning eller udstykkede efter den  1. maj 1963.

    Tinglysning af nærværende deklaration på matr. nr. 2-ad skal ske forud for al fremtidig pantegæld.

    Med hensyn til de ejendommen iøvrigt påhvilende hæftelser, servitutter og grundbyrder henvises til ejendommens

    blad i tingbogen.

  29. Påtaleretten tilkommer Roholte Sogneråd, den i bestemmelserne nævnte grundejerforening samt ejeren af matr. nr. 2-ad.
  30. Når de syd for matr. nr- 2-ad liggende matr. nr. e. 2-ae og 2-af udstykkes – i overensstemmelse med den af amtet

    m.fl. godkendte udstykningsplan – og de på planen viste veje udlægges, skal der være fri og uhindret adgang for

    ejere af parceller af matr. nr.e. 2-ae og 2-af ad vejene over matr. nr. 2-ad mod, at der tinglyses ret for parcelejere

    af matr. nr. 2-ad til fri og uhindret adgang ad vejene over matr. nr. 2-ae.

    Samme rettigheder tillægges ejere af parceller af matr. nr. 2-ac om denne udstykkes.

Køge, den 20. november 1963

Som ejer af matr. nr. 2-ad  Lindersvold Hovedgård, Roholte sogn:

– N. Juul Nielsen

Til Vitterlighed om dateringens rigtighed, underskriftens ægthed og underskriverens myndighed:

 

Erik Tarp
Landsretssagfører
Nørregade 1, Køge

 

Herefter er på originalen anført tinglysningsinformation.

Vær opmærksom på at dette dokument er en skrevet kopi af originalen og at den enkelte parcelejer

selv skal sikre sig at indholdet er korrekt, ved at forholde sig til originalen.